BIG GREEN EGG: CESTA K JEDINEČNOSTI
Big Green Egg, takové jak ho známe dnes, má kořeny hluboko v minulosti a je výsledkem neustálého vývoje. Přeneste se s námi do historie Big Green Egg!
KAMADO
Pro lepší pochopení konceptu Big Green Egg musíme cestovat zpět o 3000 let, až do doby, kdy byly východoasijské pece na dřevo používány k vaření.
Tato hliněná zařízení byla přejímána a zdokonalována Japonci, kteří jim dali název "kamado," což lze přeložit jako "pec" nebo "trouba."
SUVENÝR
V minulém století, kdy američtí vojáci sloužili v Japonsku, objevili kamado a ochutnali jídlo připravené v těchto pecích. Byli nadšení z výtečného a šťavnatého jídla, a tak si kamado přivezli domů jako suvenýr, aby i jejich rodiny a přátelé mohli okusit tuto lahůdku!
ZROZENÍ V ATLANTĚ
Big Green Egg otevřelo své dveře v Atlantě, státě Georgia (USA), v roce 1974. Toto podnikání založil Ed Fisher, což umožnilo Američanům dostat se ke kamado.
Zpočátku společnost Big Green Egg dovážela kamada z Japonska a dalších asijských zemí. Postupem času však došlo k rozhodnutí využít tyto znalosti a zkušenosti ke zdokonalení a inovaci tradičního kamada.
NASA: MODERNÍ TECHNOLOGIE
Současná generace Big Green Egg spojuje starověkou moudrost s moderní technologií.
Díky NASA speciálně vyvinuté keramice byly tradiční kamada inovována a proměněna v plnohodnotné moderní venkovní pece. Tato kombinace antického dědictví a inovativního přístupu nám přinesla Big Green Egg tak, jak ho známe dnes.